LIKDOORN / EKSTEROOG / EELTPIT
Wat is het verschil tussen likdoorn, eksteroog en eeltpit?
Er is geen verschil tussen een likdoorn, eksteroog of eeltpit. Alle drie gaat het om eelt die naar binnen groeit.
Wanneer druk, wrijving, torsie en rekking van de voet te veel wordt, bijvoorbeeld door: de stand van de voeten, verkeerde afrol, de schoenen… Maakt het lichaam extra eelt aan. Er ontstaat een verdikking: harde plak eelt, pijnlijk.
Een likdoorn ontstaat wanneer er plaatslijk veel eelt wordt aangemaakt en deze naar binnen wordt gedrukt. Er wordt een kern gevormd.
Er bestaan verschillende soorten likdoorns.
Praktijk Joyful Feet, 2015, E-book Likdoorns, “brochure”
Praktijk Joyful Feet, 2015, E-book Likdoorns, “brochure”
Waar komen likdoorns voor?
Likdoorns kunnen op meerdere plaatsen voorkomen. Zowel aan de onderzijde, de rug van de voet, tussen de tenen als onder de nagel.
Vaak op plaatsen waar er weinig onderhuids vetweefsel aanwezig is. Eelt wordt aangemaakt als drukopvangend kussen tussen skelet en de ondergrond.
Behandeling
Een gespecialiseerd voetverzorger of podoloog kan deze verwijderen met een mesje. De bovenste laag wordt eerst weggesneden, hierna wordt de kern uitgehaald. Dit is in principe zonder pijn.
Om het terugkomen van de likdoorn te voorkomen, wordt er een drukvrijmakend verband aangebracht en gezocht naar de oorzaak.
Wil jij graag dat jouw likdoorn behandeld wordt? Dit kan in de Feet-up praktijk te Zottegem. Maak via onderstaande knop je afspraak of neem contact met ons op via het contactformulier.
Voor en na foto. Dit is het resultaat van 1 afspraak.